Miljøsatsing gir bedre kvalitet og mer bestandige betongrør
Basal bedriftenes arbeid med å kutte klimafotavtrykk har de siste ti-årene ført til en reduksjon av CO2-utslipp på mellom 40 og 50 prosent. På samme tid har de klart å lage bedre og mer bestandige produkter.
Flerrørsgrøften gir grønnere miljø
Indre Østfold kommune og Park & Anlegg AS har fokuset på miljø i saneringsprosjektet Bakkegata i Askim. Der bruker de grove masser i grøfteprofilen så langt de kan.
Basal digitaliserer vannkummer og sandfang
Norske kommuner ønsker å digitalisere VA-nettet, derfor har Basal AS inngått et samarbeid med Process Partner AS som er en del av Axflow gruppen i Norge, for å gjøre sine tekniske installasjoner høyteknologiske.
Kan en vill idé revolusjonere betongindustrien?
Forskere er i ferd med å lansere en type betong som kan spare miljøet for store CO2-utslipp. I sommer ble forskningsprosjektet avsluttet, men nå i høst har Norges Forskningsråd (NFR) bevilget penger til en fase to og videre forskning.
Sementfabrikker kan stagge verdens plastforsøpling
Norske sementprodusenter har brukt avfall som brensel i førti år. Nå mener Norske forskere at det er på høy tid at plastsøppel kan brukes som brensel i sementfabrikker i Asia. Hvis det fungerer, kan det være løsningen på to av klodens største miljøproblemer: plast i havet og høyt forbruk av kull. Overfylte søppeldynger i Asia
Dimensjonering for større last enn vei
Standard betongrør er dimensjonert for belastning i «vanlig» veglast. For jernbane, flyplasser og bruksområder med høyere belastning må rørene dimensjoneres spesielt.
Monterer komplett trykkøkningsstasjon
Her blir en fiks ferdig pumpestasjon satt på plass med kran. Tilkobling til strøm og vann inn/ut er det eneste som gjenstår. Østfold Betongprodukter og Intec Pumper samarbeider om levering av komplette, prefabrikerte pumpestasjoner. Etterspørselen er økende, samproduksjonen er effektiv og rasjonell.
Betong har blitt den nye normen
Kommunen var vant til avløps-pumpestasjoner i glassfiber. I fjor fikk de bygget tre stasjoner i prefabrikkert betong, installert i vanskelige forhold med meget sensitiv leire. Nå blir de tre den nye normen for slike stasjoner i Nordre Follo kommune.
Stikkrenner skal få sjøørreten tilbake til Tonga
Sjøørreten er savnet og etterlengtet i Orkla. Elva og side-elvene «bygges om» for å gjør det bedre for fisken å komme tilbake til sine gamle områder. Her har den fått fritt leide opp den viktige bekken Tonga. Store dimensjoner i stikkrenner og kulverter er bra for både fisk og klimatilpasning.