Kinderegg for miljødokumentasjon
Deling av digitale data er avgjørende for et effektivt og korrekt anlegg. MEF og Basal jobber for å koble klimagasskalkulatoren « Klimaknapp » og Basal Prosjektportal sammen.
Deling av digitale data er avgjørende for et effektivt og korrekt anlegg. MEF og Basal jobber for å koble klimagasskalkulatoren « Klimaknapp » og Basal Prosjektportal sammen.
Mens verden ser mot Norge, leverer Basal AS betongprodukter med 90 prosent lavere klimaavtrykk. Heidelberg sitt karbonfangstanlegg i Brevik revolusjonerer den globale industrien.
Sementprodusenten SCHWENK Norge satser på en miljøvennlig fremtid. De siste tjue årene har de jobbet med å blande inn slagg fra stålverk i sementen.
Basal inviterer denne vinteren til landsdekkende stormøter for å vise hvordan produsenter, entreprenører og byggherrer sammen kan redusere klimagassutslipp i bygg- og anleggsprosjekter.
På Basals stormøte i Bergen 6. februar, fikk over 130 fremmøtte presentert mye nytt om hvordan man i fellesskap kan få et bedre miljøfotavtrykk i bygg- og anleggsprosjekter. Det var stort engasjement og mange spørsmål fra salen.
1. desember 2024 var det nye karbonfangstanlegget i Brevik mekanisk ferdigstilt. Verdens sementindustri står for 5-7% av de globale CO₂-utslippene. Dette forplikter og aktører som Heidelberg Materials leder an for å redusere CO₂-fotavtrykket både nasjonalt og internasjonalt.
Brevik CCS, verdens første fullskala karbonfangstanlegg i sementindustrien, er i rute og kjører i gang med tester denne høsten
Norsk armeringsstål har svært lave CO₂-utslipp, hovedsakelig fordi man bruker 100 prosent stålskrap som råmateriale og energi basert på ren, fornybar vannkraft.
Kombinasjonen med rens og gjenbruk av masser og et mobilt blandeverk sørger for kort-reist betong til entreprise E6 Rentvannstunnel, del av prosjekt Ny vannforsyning Oslo.