Ny daglig leder i Basal: Geir Skjørberg

Geir Skjørberg (57) er ansatt som daglig leder i Basal. Han  tar over spakene i april.
– Basal er et konsept og system som fungerer veldig, veldig bra. Jeg gleder meg til jobben med å drive det videre, sier han. Aqua-Safe vannkum, miljø og konseptutvikling står øverst på to-do-lista.

Geir Skjørberg (57) er ansatt som daglig leder i Basal. Han  tar over spakene i april.

– Basal er et konsept og system som fungerer veldig, veldig bra. Jeg gleder meg til jobben med å drive det videre, sier han. Aqua-Safe vannkum, miljø og konseptutvikling står øverst på to-do-lista.

– Jeg føler meg veldig heldig. Å få komme inn i en oppgave som dette. Å få den store tilliten blant eierne, til å overta etter Erik. Det er veldig spennende.

Geir Skjørberg er født i Brønnøysund, oppvokst i Oslo og bor nå i Bærum. Han er ansatt som ny daglig leder i Basal.

I mars begynte han i jobben på Basal-kontoret i Oslo. Et par måneder senere tar han over etter Erik Bjørløw Dye, som blir pensjonist etter 18 år som daglig leder i Basal.

Felles mål
– En veldig spennende gruppe! Her får vi jobbe sammen med eiere og bedrifter med felles mål. I Basal har de greid å skape et konsept og system som fungerer veldig, veldig bra. Her er det egentlig å ta på seg en “familiehatt”, sørge for at alle har det bra og drive en videre utvikling. Det tror jeg kommer til å bli veldig spennende, sier Skjørberg.

– Hvor godt kjenner du VA-sektoren?
– Ganske bra. Jeg har jobbet mye med veikonstruksjon og -bygging, med syv år i en bedrift innen geosynteter. Jeg har blant annet hatt oppdrag for SINTEF, inn mot standardisering på europeisk plan. Jeg kjenner også grossistbransjen i VA-sektoren godt, sier han.

– Hvor godt kjenner du betongvareprodusentene?
– Jeg har ett år bak meg hos B. Brynhildsen og sønner, som produserte betongrør, støttemurer og sånn. Det var tidlig i karrieren. Jeg har jobbet litt med den næringen i løpet av karrieren. Nå gleder jeg meg veldig til å utdype den kunnskapen.

Erfaring
Skjørberg kommer fra stillingen som administrerende direktør i Christiania Spigerverk. Der var han i fem år, og sto blant annet ansvarlig for en prosess der to selskaper ble integrert med hverandre. Et av grepene han gjorde var å flytte sin egen stilling til Danmark, før han sluttet.

– Ble du lei av fly til Danmark, da?
– He he, neida. Jeg hadde et mandat på å effektivisere driften. Vi så at stillingen som administrerende direktør heller kunne være en del av den danske organisasjonen enn en egen person i Norge. Men jeg ønsket ikke å flytte til Danmark selv, sier han.

Geir Skjørberg har utdannelse som markedsøkonom, og har jobbet i byggevaresektoren i mange, mange år. Blant annet i produksjonsbedrifter innen parket, laminatgulv, gipsplater og festemidler – for å nevne noe. Noe internasjonal erfaring har det også blitt.

– Hva er det viktigste du har gjort de siste ti årene?
– På jobbfronten har det vært å få bedrifter som ikke har gått så bra, til å lykkes. Det er morsomt å jobbe med, selv om det er utfordrende noen ganger.

– Hva er det viktigste du skal gjøre framover?
– Sørge for at den jobben som allerede er satt i gang i Basal videreføres. Jeg skal også tilføre nye elementer, ut fra hva vi blir enige om på hovedkontoret og sammen med styret. Og kanskje forsøke å se ting på en litt nyere måte enn det som har vært gjort tidligere.

Viktige utfordringer
– Hva mener du er de viktigste utfordringene VA-sektoren står overfor?
– Miljø er en av dem. Standardisering av løsninger er en annen. Noe av det viktigste er kanskje å jobbe i fellesskap med prosjekterende og byggherrer. Sørge for at man har et felles mål om å gjøre ting på best mulig måte. Gå etter “best case” hele veien gjennom, kan du si. Da må man ha et forum hvor man utveksler informasjon og tanker med hverandre.

– I det store bildet – hva er betongvareprodusentenes viktigste utfordring?
– Nå i dag er miljø noe av det viktigste av alt. De fleste ute forbinder betong med en miljøversting. Det er overdrevet og ubegrunnet. Jeg tror også det blir viktigere fremover å kunne levere en komplett løsning for byggherrene. Aqua-Safe vannkum er et eksempel på dette.

– Hvordan?
– Jeg tror vi skal være enda flinkere til å bruke kompetansen som ligger hos den enkelte bedriften. Samkjøre og koordinere kunnskapen hos mange flinke folk. Få fram hvor miljøvennlig betong faktisk er. Vi skal styrke påvirkningen mot beslutningsmyndigheter. Kanskje også samarbeide mer med organisasjoner der betong er viktig, sier han.

Geir Skjørberg
Alder: 57
Stilling: Påtroppende daglig leder i Basal
Familie: Tre voksne sønner
Utdanning: Markedsøkonom

Fem kjappe

Bil eller kollektivt?  Nå blir det mye kollektivtransport.

Reise til utlandet eller hytta?  Hytta. I Sverige eller Trysil.

Ditt viktigste bidrag til arbeidsmiljøet?  Gladgutt.

Hva ser du på?  På TV og sånn? Mye sport.

Hva hører du på?  Alt av musikk. Spotify, radio. Jeg digger det meste.

Viktigst i Norge akkurat nå?  Nå må vi få litt klarhet i hvordan det skal se ut videre framover, med tanke på hvem som styrer landet.

Del artikkelen: