Populær Basal Pipelifter

Basal Pipelifter er et verktøy som øker sikkerheten, tempoet og presisjonen ved montasje av betongrør- og deler.

 
 

 

Basal Pipelifter er en rent mekanisk klype, så og si uten slitedeler. Den nederste armen på verktøyet stikkes inn i betongrøret. Når verktøyet løftes opp, klemmer den øvre armen ned på røret, slik at det bokstavelig talt sitter i klypa. Den klypa er såpass sterkt at en enkelt kan vippe rør i bortimot 45 graders vinkel, for eksempel for å få ut singel og rusk.

Basal Pipelifter kobles på gravemaskinen via hurtigkobling. Med rotortilt kan røret håndteres og vippes som du vil, men rotortilt er ingen forutsetning for effektiv bruk av pipelifteren.
 
Verktøyet finnes i tre størrelser, for montasje av rør opp til DN 2000. Den største Pipelifteren er nettopp tatt i bruk og dekker dimensjonene fra DN 1400 til DN 2000.
Under et produktutviklingsmøte i regi av Basal etterlyste kunder en tryggere og mer effektiv løsning for å montere betongrør- og deler. Ved bruk av kjettingskrev eller klyper risikerer en å få sleng på rørene, og begge metodene krever en person i grøfta. Basalmedlemmet Skjæveland Cementstøperi utviklet og presenterte den første Basal Pipelifteren i 2009. Senere er den videreutviklet og forbedret, og solgt i flere eksemplar landet over, samt til Finland, Tyskland og England. 
 
 
Basal Pipelifter leveres i tre størrelser.
Ta kontakt med din lokale Basal-forhandler for pristilbud og informasjon.
 
Basal Pipelifter type 1 dekker dimensjonene DN 200 – DN 400
Basal Pipelifter type 2 dekker dimensjonene DN 300 – DN 1200
Basal Pipelifter type 3 dekker dimensjonene DN 1400 – DN 2000
 

 

Del artikkelen: