Isolokk holder frosten ute av kummen

Siden begynnelsen av 2010-tallet har arbeids- og inkluderingsbedriften Tysnes Industri AS (Tias) levert spesialtilpassede isolasjonslokk for vannkummer til alle Basals medlemsbedrifter.

May Britt Meland, kontor- og attføringsansvarlig i Tias, forteller at produktet Isolokk har en kjerne som gir god isolasjon og beskytter mot frostgjennomtrenging.

– Isolokket er laget for å bli montert i flyterammen på kummer, og forebygger mot frostinntrengning ovenfra. Isolokket består av to halvmåneformede deler av et isolerende materiale. Disse er sydd inn i veiduk, og «hengslet» på midten, sier hun og legger til:
– Lokkets løftereimer gjør det enkelt å håndtere lokket både når det legges på plass, og når det fjernes, og det er ikke nødvendig med knaster for at lokket skal sitte på plass.

Hun forteller at alle lokk blir testet og påført monteringsanvisning før utsendelse til kunde. I snitt selger de rundt 6-700 Isolokk i året.

Beskytter godt
– Vi har solgt Tysnes sitt isolokk i mange år og har fått fine tilbakemeldinger på dette. Isolokket beskytter godt mot kulde ned i kum. En fordel er at det kan brukes rett i betongringen på DN650 og i støpejernsramme DN650/800. Lokket er lett og kan brettes og tar liten plass i transportsammenheng, og monteres helt uten verktøy i henhold til medfølgende bruksanvisning, sier Bjørn-Tore Vernsskog Fjeldheim som jobber i kundemottaket til Loe Rørprodukter AS.

Tysnes Industri ble etablert i 1996, og ligger på øya Tysnes like sør for Bergen. I 2004 flyttet de inn i et nybygg og har en moderne maskinpark. Bedriften har gode fagkunnskaper og bistår kundene i utvikling av nye produkter. Delene som utgjør Isolokket skjæres til og monteres ved bedriften.

Lokkets løftereimer gjør det enkelt å håndtere lokket både når det legges på plass, og når det fjernes. Lokket kiles fast i kummens flyteramme. (Foto: Tias)

Godt arbeidsmiljø
– Vi er godkjent tiltaksarrangør for NAV, og sysselsetter arbeidstakere som har behov for en tilrettelagt arbeidsplass, sier Meland.

De har tiltakene varig tilrettelagt arbeid (VTA) og arbeidsforberedende trening (AFT). Bedriften har fem personer i administrasjonen og 15 tiltaksplasser.

– Vi jobber med å styrke arbeidsevnen til folk med ulike utfordringer, og har fått flere ut i ordinær jobb. Arbeidsmiljøet er godt, og vi har en utrolig stabil arbeidskraft. De kommer på jobb uansett, hver eneste dag, sier Meland.

Bedriften har siden 2016 hatt ISO 9001- sertifisering (ledelsessystem for kvalitet). Hun legger vekt på at produksjonen har gode fagkunnskaper og en kontinuerlig kvalitetskontroll, noe som sikrer stabil og høy kvalitet på sluttproduktet.

– I tillegg til Isolokk, leverer vi en rekke andre varer og tjenester. Vi har tre hovedavdelinger: Tre (produksjon av spesialtilpassede kasser og paller), Montasje og Vaskeri. I tillegg har vi en rekke faste transportoppdrag, og vi drifter kommunens hjelpemiddellager, avslutter attføringsansvarlig May Britt Meland.

Basals Isolokk fra Tias passer til støpejernsramme DN650, DN700 og DN800, samt betongramme DN650.

Del artikkelen: