Fra A-Å med NOBI som ett-stopp leverandør

Som et ledende betong- og industrikonsern bistår NOBI landets entreprenører gjennom hele prosjektperioden. Bane NOR-utbyggingen Nygårdstangen-Bergen-Fløen, er et av prosjektene der Nobi har levert et bredt spekter av varer og tjenester.

NOBI er valgt som totalleverandør av betongprodukter og byggevarer til grunnarbeid utført av underentreprenør Vassbakk & Stol, samt betongelementer til samferdsel/infrastruktur for hovedentreprenør Baneservice.
− Våre virksomhetsområder dekker hele byggeprosessen fra A-Å; med effektive leveranser av kommunalvarer til grunnarbeid, betongelementer til bygg og infrastruktur, samt byggevarer til hage, park og gate, sier markedssjef Mathias Mikalsen Pedersen i NOBI.

Mathias Mikalsen Pedersen: markedssjef, NOBI

Effektivt leveringspunkt
I Bergen har NOBI et eget prosjektering- og salgskontor for betongelement til bygg, kombinert med butikkutsalg for byggevarer og kommunalvarer til proffmarkedet. Med tetthet til Fløen-prosjektet, har NOBI Bergen vært et effektivt leveringspunkt til Vassbakk & Stol for mindre byggevarer. Her har avdelingene på Voss og Bergen jobbet godt sammen for å tilby komplementerende produkter til Basalsortimentet levert fra Askøy.
− Bredden av vår verdikjede kombinert med tekniske ressurser gjør at vi kan komplementere kontrakter og anbud med solid utførelse- og effektivitet. Det gjelder helt fra prosjektstart til oppfølgning og etter dokumentasjon, sier Pedersen.

Koordinering mellom Voss og Bergen
Selv om de aller fleste betongproduktene til Fløen-prosjektet blir levert direkte fra fabrikken på Askøy, har det også vært omfattende leveranser av byggevarer fra NOBI Voss til prosjektet.

Ved siden av koordinering internt i NOBI for å sikre effektive leveranser til Fløen, har det også vært omfattende koordinering mellom Byggherre og entreprenør. Gods- og personbiltrafikken skal nemlig i størst mulig grad gå som normalt gjennom hele byggeperioden frem til ferdigstilling i 2024.

− Med nytt dobbeltspor fra Bergen stasjon til Fløen, oppnås det også full effekt av de to tunnelene gjennom Ulriken. Den gamle Ulriks-tunnelen undergår for tiden også en rekke oppgraderinger, hvor NOBI blant annet leverer til underentreprenør Flage Maskin på vegne av Azvi AS, sier Mathias Mikalsen Pedersen i NOBI.

Del artikkelen: