Fish-eye

Rørtilkoblingen som er fleksibel og sikker. Slik brukes den riktig.

Fish-eye kan benyttes ved påkobling av stikkledninger til betongrør. Den har en variabel tilkoblingsmuffe som tar vinkel-endringer fra 0 til 13 grader i alle retninger, og kan kobles til Basal falsrør og mufferør i dimensjonene fra DN 250 til DN 2000.

Fish-eye er en fleksibel og lett monterbar påkobling som erstatter grenrør når stikkrør skal kobles til en betongledning. Blant fordelene med Fish-eye er fleksibiliteten, samt en stoppkant som hindrer at plastrøret stikker inn i hovedledningen. Rørtilkoblingen er tilpasset plastrør DN/OD 160 og 200.
Hullet Fish-eye skal kobles til, må kjernebores vinkelrett på rørveggen. Rørene med fot bør bores kl. 21, kl. 12, eller kl. 3.
Ved montering skrus delene sammen med en flens og pakning utvendig, og en pakning på innsiden av røret. Når delene er strammet til, ligger den innvendige pakningen klemt opp mot innsiden av betongrøret slik at det dannes en fin og jevn overgang.

Til hvert stikk følger en tube ”harpiks”, som skal fylles inn mellom betongveggen og stikket. Det er avgjørende at det ikke slurves med harpiksen. Den er både med på å tette tilkoblingen, og plombere eventuell avboret armering slik at denne ikke korroderer.


Foto fra innsiden av røret viser hvordan pakningen ligger klemt opp mot innvendig betongrør. Overflødig harpiks trykker seg ut selv.

Del artikkelen: